STEM naar Praag

Samenvatting van de eindejaarsreis van STEM-campus Gelukstede naar Tsjechië (Praag en Harrachov) van 12 tot 18 mei:

Dag 1 & 2: Na een 12-uur durende busreis arriveerden we in Praag en verbleven in hotel Krystal. We verkenden het stadscentrum met een fotozoektocht en een Nederlandstalige rondleiding. 's Avonds genoten we van gezellig samen zijn en keken we naar een voetbalwedstrijd.

Dag 3: We bezochten de Skoda-fabriek en verkenden Praag, inclusief een bezoek aan de Petrin uitkijktoren met een prachtig uitzicht. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner.

Dag 4: De dag begon met een bezoek aan een kapel waarin ondergronds heel wat botten en schedels geborgen liggen en een rondleiding in de Kathedraal van Alle Heiligen. We deden een stadszoektocht, genoten van een lunch en bezochten een 15e-eeuwse zilvermijn.

Dag 5: We maakten een uitdagende klim in een natuurgebied Prachovsky Skaly en verbleven in een hotel in de bergen van Harrachov. Enkele leerlingen zwommen in het hotelzwembad of bij de watervallen. De dag eindigde met een warm buffet en een kampvuur.

Dag 6 & 7: De laatste dag was vol avonturen met activiteiten zoals de Big Swing, klimmuur en mountaincarting, gevolgd door een barbecue en een mountainbiketocht. We begonnen onze terugreis om 19 uur en arriveerden de volgende ochtend om 10 uur in Oudenaarde.

Leerling Dries Dhaenens wou graag nog het volgende kwijt over de reis:

"Wat een prachtige en onvergetelijke week was het voor ons allemaal! De herinneringen die we hebben gemaakt zullen voor altijd in ons hart blijven. Van de spannende avonturen tot de lachende gezichten en de onverwachte momenten, elke dag was gevuld met speciale ervaringen die we koesteren. Het samenzijn met vrienden en leerkrachten maakte deze week echt magisch. Laten we met warme gevoelens terugdenken aan al die mooie momenten die we samen hebben gedeeld."

Meer foto's.