MOEV voetbaltornooi voor miniemen

Onze voetbalploeg miniemen jongens uit 1 en 2 ASO Sport hebben zich  woensdagnamiddag 16 oktober geplaatst voor de volgende ronde! 16 Oost-Vlaamse schoolploegen namen deel aan het MOEV-selectietormooi aan de Blaarmeersen in Gent. Het was een grijze en druilerige namiddag, maar onze spelers lieten dit allerminst aan hun hart komen. En met twee overwinningen en een gelijk spel werden wij de terechte winnaars van onze reeks.
In de eerste wedstrijd tegen het Stella Matitunacollege van Lede, die we met een zuinige 0-1 wonnen, hadden wij het overwicht. Er werd goed gevoetbald en vele kansen gecreëerd, maar de keeper van Lede stond te vaak in de weg ;-)
De tweede wedstrijd tegen het Sint-Maarteninstituut van Aalst was een ander paar mouwen... niettegenstaande de imposante fysieke verschijning van de tegenstanders toonde onze jongens hun voetbaltalent. Ze gingen voor elke bal het duel aan zonder vrees. Ondanks een afgekeurd doelpunt (geen VAR...) en een gemiste penalty moesten wij genoegen nemen met een gelijk spel, 0-0. De daaropvolgende strafschoppenreeks wonnen we met 3-4. Onze keeper Colin was ook hier zeer alert en in goede doen. Zeker één van de sterkhouders binnen de ploeg!
De laatste wedstrijd tegen O.L.V. Visitatie wonnen we met overtuigende cijfers... 0-6. Een doeltjeskermis in ons voordeel. Aangenaam om te zien hoe de ploeg groeide en rendeerde. Een geslaagd debuut met de jongens miniemen in de MOEV-interscholencompetitie.
Nu uitkijken naar de halve finales op 13/11...